Tarkasta talosi ajoissa!

Kuntotarkastukset Imatralla ja muualla Etelä-Karjalassa

Kuntotarkastus kertoo rakennuksen kunnon ja vaurioriskit.

Kuntosilmä Oy tekee kuntotarkastukset Etelä-Karjalan alueen kodeille ja taloyhtiöille. Kuntotarkastuksessa kartoitetaan kohteen kunto, korjaustarpeet sekä mahdolliset rakennustekniset vaurioriskit. Kuntotarkastus tilataan usein silloin, kun asuntoa ollaan myymässä. Kuntotarkastus tehdään rakenteita avaamatta, piirustusten, mittausten ja havainnoinnin perusteella.

Kuntotarkastukseen valmistautuminen

Ennen kuntotarkastuksen aloittamista tarkastaja haastattelee rakennuksen omistajaa tai käyttäjää. Kuntotarkastuksessa tarvitaan mm. rakenteiden ja LVIS-järjestelmien ikätiedot sekä rakennuksessa tehdyt korjaukset ja huollot, jotta tarkastuksesta saadaan mahdollisimman luotettava.

Tarkastettavan kohteen piirustukset tulisi olla tarkastajan saatavilla ja tarkastajan pitäisi päästä liikkumaan vapaasti kaikissa kuntotarkastuksen vaatimissa rakennuksen osissa.

Lisäksi ennen kuntotarkastusta on suositeltavaa noudattaa muutamia ohjeita. Esim. suihkutila pitää olla käyttämättä yhden vuorokauden ennen kuntotarkastusta. Lisäksi kuntotarkastajaa varten olisi hyvä asetella valmiiksi ulkotikkaat ja varmistaa muu työturvallisuus rakennuksen sisällä ja ulkopuolella.

Kiinteistöjen kuntokartoitukset ja PTS-suunnitelmat

Teen myös kiinteistöjen kuntokartoitukset ja PTS-suunnitelmat taloyhtiöille. PTS:n teossa, LVIS-teknislaitteiden tarkastuksessa käytän Insinääritoimisto A Niemi Engineering Oy:tä ja PK Sähkösuunnittelu ja Asennusta. Kysy lisää!

Pyydä tarjous

Ota yhteyttä ja tilaa kuntotarkastus kokeneelta ja luotettavalta yritykseltä. Kuntosilmä Oy tekee tarkastukset kilpailukykyisin hinnoin!